www.OnlineZaTeb.com - Използва бисквитки. Продължавайки нататък, вие се съгласявате с нашата Политика относно бисквитките и Политика за защита на личните данните.

CAT S60 видео ревю и цена

15/03/2018 0 Коментар(и) Видео ревюта,Последни новини,

За повече информация относно цена на апарата - кликни тук

Cat S60 е смартфон, който просто няма как да бъде описан с една дума. Той изглежда и се усеща като супер издръжливо устройство, създаден е за работа в екстремни условия и това няма да изненада клиентите на компанията. Същите обаче, ще останат изненадани от дизайна му - въпреки безспорната му издръжливост, той изглежда някак елегантен и излъчва финес... По свой си начин...

Това пък, което ще зарадва всички потребители изобщо е вградената FLIR термална камера, която го поставя под една съвсем друга светлина и го откроява от всичко останало на пазара. Благодарение на FLIR термалната си камера, CAT S60 добива супер-сили и може да вижда през стени, да вижда домашния Ви любимец в тъмното и много други. Всъщност приложенията могат да бъдат десетки или дори стотици, но за това малко по-късно...

В това видео, ще Ви покажем CAT S60 - той е здрав, красив, идва с чиста Android 6.0 Marshmallow версия на операционната система и е първият смартфон в света с FLIR термална камера.

И така - това е CAT S60. Нека първо го разгледаме.

CAT S60, очевидно спада към категорията на “здравите” смартфони. Бидейки грубоват на пръв поглед, щом го огледате от всички страни и най-вече се докоснете до него - той всъщност е красив и определено се усеща като премиум устройство. Определено е масивен, но с елегантна шарка на гърба имитираща карбон, а металната му лайсна отстрани излъчва здравина и стабилност. От компанията твърдят, че можете да изпуснете CAT S60 от височина от 1 метър и осемдесет сантиметра и той ще оцелее.

CAT S60 има 4.7 инчов дисплей със 720p резолюция, която вероятно би се сторила малка на някои, но на практика, е напълно достатъчно за 4.7 инчов дисплей. Все пак дисплеят на iPhone 6s също е 4.7 инча, има много подобна резолюция и никой не се оплаква от това. Освен това, дисплеят на CAT S60 компенсира с яркост от 540 нита, което е изключително важно за работа на открито. Предполага се, че собствениците на CAT S60 няма да се задържат много-много в офиса - тяхната работа е навън, независимо дали вали дъжд, дали е 40 градуса на сянка или каквито и да било други метереологични условия.

Можете да използвате CAT S60 и с мокри пръсти, което също е важно за работещите на открито. Без значение какъв точно дъжд или ураган ще предскаже Емил Чолаков или пък просто са Ви мокри ръцете - няма проблем - CAT S60 ще работи.

Готин детайл е, че корпусът стърчи с около 2-3 мм над дисплея, което го предпазва от нараняване, ако го поставяте върху равна повърхност. Разбира се, дисплеят има и Gorilla Glass 4 защитно покритие, което носи допълнителен и доста сериозен слой защита.

Иначе казано, CAT S60 е създаден, да оцелява при екстремни обстоятелства със своите IP68 и Military Standard 810G сертификати, а не да се фукате с него по заведенията. Всъщност като се замислим - можете и да се фукате, но за това малко по-късно. За момента запомнете, че CAT S60 издържа на всичко - на прах, влага, дъжд, вибрации, слънчева радиация, термични шокове и други.

Под дисплея са трите физически бутона за App Drawer-а, Back и Recent Apps. Има и едно малко ключе, което прави CAT S60 устойчив на вода от 2 до 5 метра дълбочина, като подобно ключе има и над дисплея. Всъщност, тези ключета подобряват водоустойчивостта му, като най-вероятно затварят отворите за високоговорителите заради очакваното по-голямо налягане, защото като превключите към издръжливост на дълбочина до 5 метра - смартфонът силно намалява звука.

Тук горе е и предната 5MPx камера, която разбира се може да записва и видео с Full HD резолюция.

CAT S60 има супер здрава метална рамка и на лявата му страна има няколко интересни момента.

- първо, тук е Power бутонът (той е релефен и няма как да го сбъркате)

- под него има един жълт бутон, който можете да програмирате какво точно да извършва. Можете да го настроите какво да прави с натискане и със задържане да изпълнява друга функция.

- има специален SOS бутон, който е скрит зад капаче, за да не го натиснете по невнимание. От менюто на смартфона можете да изберете какво точно да прави този бутон, като логично е да изпратите смс с локацията на някой близък, ако се е повредил автомобила Ви например, за да дойде и да помогне

- под SOS бутона, има още едно предпазно капаче и там е microUSB порта за зареждане

- най-долу, отново покрит с капаче, е 3.5мм жак за слушалките. Ако не друго, CAT S60 със своята 12.7 мм рамка няма проблем с мястото и има 3.5 мм жак за слушалки...

От дясно са само бутоните за увеличаване и намаляване на звука. Те са метални, прибрани са леко навътре в металната рамка и имат ясен и отчетлив клик.

Най-интересно обаче, е на гърба на CAT S60. Няма как да не Ви хареса леко грапавият гръб и логото на CAT. Този капак пък, крие слотовете на двете СИМ карти и microSD картата за разширяване на паметта. Тази път, едва забележим дупчица е RESET бутона, в случай че Ви дотрябва и предвид, че няма как да извадите батерията.

CAT S60 има 32GB вградена памет и е възможно изобщо да не Ви потрябва допълнително памет с microSD карти. Все пак, добре е да имате тази опция. Ето нещо интересно...

CAT S60 идва с Android 6.0 Marshmallow и едно от предимствата на тази версия на операционната система, е възможността да обедините паметта на телефона с тази в microSD картата или така наречената Adoptable Storage опция. Е, тази екстра е налице в CAT S60, което е похвално.

Освен това, се поддържа и USB On-The-Go функционалността и ще можете по всяко време да боднете флашка и да прехвърляте файлове от и към нея.

Що се отнася до хардуера, CAT S60 е с осемядрения Snapdragon 617 чипсет на Qualcomm и забележете - цели 3GB RAM. Той определено принадлежи към високия среден клас и "мачка" всичко останало на пазара, което би могло да се счита за конкуренция. Реално погледнато - няма да имате абсолютно никакви проблеми при работа с CAT S60.

CAT S60 има и огромна 3800 mAh батерия, което е супер. Особено като се имат предвид 4.7 инчовия му дисплей със 720п резолюция и икономичния на тема енергия Snapdragon 617 чипсет. А като добавим и DOZE функцията за пестене на енергия, идваща с Android 6.0 Marshmallow - просто никакви проблеми с батерията и зареждането..

Тук горе е и най-ценното в CAT S60 - FLIR камерата му. Освен стандартната си 13MPx основна камера (която може да записва Full HD видеа), CAT S60 има и втора, FLIR или термална камера, с която можете да правите топлинни снимки или видеа и със сигурност е нещо, което виждаме за пръв път в смартфон. Нещо повече, можете да гледате в релано време топлинна картина от FLIR камерата, а щом направите снимка, CAT S60 използва и двете камери и обединява двата кадъра в едно, така че да можете да видите самата снимка и топлинната картина на обектите в нея. Доста удобно, защото понякога е трудно да се ориентирате само по цветовете… Ето малко подробности...

Първо - FLIR е акроним за "Forward Looking InfraRed". FLIR Systems пък са компания, позната в индустрията като водеща в производството на хардуер, които използва FLIR технологията при термалните камери. А видите ли - въпросната FLIR технология е вградена в CAT S60.

Ето един любопитен факт, който ще Ви помогне да разберете принципа на който работят термалните камери. Начинът по който работят FLIR камерите се основават на този при окото на змията. Докато другите животни, все пак виждат през нощта използвайки малкото налична светлина, змията може да улавя температурния силует на обекта и по този начин ловува. Така работят и FLIR камерите - прави се температурна снимка на обекта и зоните с повишена температура, са оцветени с друг цвят.

За целта към чистия Android 6.0 Marshmallow в CAT S60, компанията е добавила специално FLIR камера приложение. То предлага 9 различни филтъра, като целта на всеки от тях, е да направи конкретна температура по-видима от другите. Иначе казано ако искате да видите ясно висока температура - използвате един филтър, ако търсите ниска температура - друг филтър и така нататък.

FLIR камерите имат много приложения и могат да са изключително полезни в строителството, при работа с електричество, за оценяване на енергийната ефективност на сградите и дори в ежедневието.

Можете например, да видите комшията, който твърди че не използва парно, дали наистина не използва такова.. И то без да влизате у тях - просто трябва да насочите камерата към стената на която би трябвало да е радиаторът. В случай, че парното работи, тя ще е с различна температура и FLIR камерата ще я засече..

В случай, че се занимавате с елекричество, можете да намирате лоши връзки. На местата, където връзката е слаба - ще видите повишена температура. Можете дори "да видите", когато някой кабел не е сметнат правилно и съответно е претоварен - той също ще излъчва повече топлина и ще бъде оцветен с различен цвят.

Можете дори да виждате къде точно имате теч в апартамента, като FLIR камерата ще "види" влагата през стената и много, много други... Можете да видите дори колко точно загрява домашния ви компютър, фурната или дори плазмения телевизор. Според някои, дори може да се засече различната температура в някой от цилиндрите на автомобила Ви, в случай, че не функционира коректно.

Това, което Ви съветваме да направите обаче, е веднага да си свалите безплатното в Play Store FLIR Tools приложение. То ще направи FLIR камерата в CAT S60 още по-добра, ще Ви извежда повече информация с опция за създаване на документ, принтиране и много други. Определено е готино - инсталирайте го.

Разбира се, FLIR камерите са създадени и полезни най-вече за бизнеса. Ако сте строителен предприемач, пожарникар, работите с електричество или пък сте фирма за енергийна ефективност - FLIR камерата е безценна за Вас. CAT S60 е създаден, за да бъде в полза на бизнеса.


И така…  CAT S60 издържа на прах, влага, вода на дълбочина до 5 метра, дъжд, вибрации, слънчева радиация термични шокове и много други. Има достатъчно мощен хардуер, за да изпълни всяко Ваше желание, идва с Android 6.0 Marshmallow версия на операционната система и всички предимства покрай нея и най-важното - той е първият в света смартфон с FLIR топлинна камера. CAT S60 е като Супермен (заради FLIR камерата), здрав като Hulk (заради Military Standart-а), мощен като Batman и се чувства супер комфортно под вода като Аквамен. Той си е цяло съзвездие от герой. Ако искате най-добрия и най-красивия, здрав смартфон за 2016 година.... Ако искате да има и специални умения и супер сили... Значи искате Cat S60.

За повече информация относно цена на апарата - кликни тук

Оставете коментар